Gimån

Om Gimån

kartaKlicka på bilden för större format.

 • Gimån
 • Gimån – en cirka 170 kilometer lång skogsälv som rinner genom sydöstra Jämtland och delar av mellersta Medelpad. De första 80 kilometrarna flyter genom Bräcke kommun och de fiskevårdsområden som finns på den här sidan.

  Den börjar i Revsundssjön strax norr om Bräcke i Jämtland. Sedan flyter den österut genom bland annat Idsjön, Holmsjön och Leringen för att till slut flyta ut i Ljungan vid Torpshammar i Medelpad. En fantastisk resa genom en fantastisk natur.

  För sportfiskare i strömmande vatten är Gimån för många en favorit, framför allt för sitt fina harrfiske. Denna outbyggda skogsälv är ett av länets vackraste strömvatten. Den norra delen är ett av Jämtlands bästa öringvatten, speciellt under försommaren, och rymmer den stridiga Gimåöringen.

  Längre ner längs strömmen blir harren mer och mer dominerande, till exempel i Idsjöströmmen, där många fiskare återkommer årligen. Här finns också ett antal sjöar som är lämpliga fiskevatten för familjer som vill meta eller ro drag.

 • Revsundssjön
 • Revsundssjön är Bräcke kommuns största och kanske populäraste sjö då dess karaktär och djup innebär att reproduktionen är mycket bra och sjön räknas som en av länets fiskrikaste. Revsundssjön är uppdelad i fyra fiskevårdsområden: Revsundssjöns södra, Övre Gimåns, Anvikssjöns och Grimnäs-Landsomfjärdens.

  Trollingfisket har på senare år blivit något av en favorit för många ortsbor och hitresta, då denna fiskeform ofta bjuder på bra fångster och Revsundssjön lämpar sig bra för detta fiske

  För Revsundssjön finns ett sjökort framtaget så att du lätt kan navigera dig fram och hitta din favoritplats för ditt favoritfiske, oavsett om du är ute efter gädda, abborre, harr, sik eller öring.